Nieuwbouw

Een nieuwbouwschool, of dat nou een nieuw gebouw of een grootschalige verbouwing is, levert vaak een hoop stress op voor zowel leerlingen als personeel. Zonnescholen ontzorgt door de volledige aansturing en uitvoering van uw zonneproject uit handen te nemen. Waarom is Zonnescholen hiervoor de beste keuze?

Tip van Flip!

Het klinkt misschien gek, maar het is makkelijker om je zonnedak te laten regelen door Zonnescholen dan door de aannemer!

Waarom kiezen voor zonnescholen bij nieuwbouw? 

1. Expertise
In onze ervaring houden architecten vaak onvoldoende rekening houden met de hoeveelheid zonnepanelen die op een dak passen. Daarbij hanteren ze vaak ‘ouderwetse’ maten van panelen, terwijl er al veel ontwikkelingen zijn geweest in de afmetingen hiervan. Het is niet hun expertise.

2. Kosten
Wist u dat zonnepanelen vaak een sluitpost is in een nieuwbouw of renovatiebegroting? Hierdoor kunnen de prijzen van de zonnepanelen een stuk hoger liggen, omdat alle partijen in de keten hier een marge voor rekenen. Bij Zonnescholen doen we aan collectieve inkoop, waardoor de prijzen een stuk scherper zijn. Zo bespaar je geld op het project!

3. Gunstige voorwaarden
Aannemers werken vaak met vaste leveranciers voor zonnepanelen. Hierdoor heb je geen vrije keuze in jouw leverancier met de meest gunstige voorwaarden. Daarnaast is het bouwpersoneel in de basis geen zonnepaneleninstallateur en zien we dat hier een kloof van kennis zit over de op te leveren producten. Hierdoor heb je een verhoogd risico op bijvoorbeeld brand en slecht onderhoud.

4. Onderhoud en garantie
Wij horen vaak dat klanten niet tevreden zijn over het onderhoud en de garantie van de zonnepanelen als deze worden geplaatst door een bouwbedrijf. Bij Zonnescholen is het beheer en onderhoud geregeld voor tenminste 15 jaar na oplevering. Zo blijft de Zonneschool profiteren van zelf opgewekte zonnestroom, zonder gedoe. Het stopt niet na de oplevering van de nieuwbouwschool.

5. Btw-teruggave
Wij kunnen voor de opdrachtgever btw terugvragen over een deel van de bouwkosten. Dit is al toegekend bij een aantal nieuwbouwscholen met zonnestroominstallaties, waardoor de investering van de zonnepanelen uit de btw-teruggave vergoed kon worden.

Zonnescholen ontzorgt in elke stap van het proces en levert goedkopere panelen van hogere kwaliteit met betere opwekprestaties. Doe je mee?