Zonneschool: hoe word je dat?

Zonnescholen ontzorgt op een bijzondere wijze bij de aanbouw van het zonnedak op uw school. Onze unieke aanpak is dé manier om scholen te helpen met deze grote stap in de verduurzaming. Hoe werkt onze aanpak precies?

Tip van Flip

Klik op een stap hieronder voor meer informatie!

Stap 1 – Intake

Goed onderwijs begint eerst met een goed gesprek. We komen langs voor een intakegesprek om de situatie te beoordelen. Dit betekent een schouw op locatie, waar we geschiktheid van het dak en de elektrische installatie beoordelen en de verplichte berekening van de daksterkte uit laten voeren. Ook kijken we naar andere manieren om energie te besparen, zoals ledverlichting. Zo controleren we de technische én financiële gangbaarheid en kunnen we goed beoordelen of de school geschikt is voor een zonnedak.

Aan de hand hiervan stellen we het startrapport van uw school op, met de haalbaarheid, de aandachtspunten en een beeld van de kosten en opbrengsten. Om dit rapport zo goed en volledig mogelijk vorm te geven, zullen we tijdens de intake vragen stellen over zaken als energiecontracten, aansluitingen en jaarverbruik. Zonder deze informatie kunnen wij geen goed oordeel voor het eerste rapport opstellen.

Stap 2 – Zonnepaspoort

Tijd voor het Zonnepaspoort! Om ervoor te zorgen dat het paspoort van een school goed in orde is, pakken we de aandachtspunten uit het startrapport aan. Wij zorgen ervoor dat zaken als subsidies, verzekeringen, vergunningen en een recht van opstal verzorgd worden. Hiermee ontzorgen wij het schoolbestuur zoveel mogelijk!

Als alle aandachtspunten uit het eerste rapport zijn opgepakt, krijgt de school van ons het Zonnepaspoort. Dit is een overzichtelijk document voor het schoolbestuur en de installateur met alle geregelde zaken. De school is goed voorbereid: het is tijd voor de uitvoering!

Stap 3 – Uitvoering

Nu gaat het toch echt gebeuren: de uitvoering! De geselecteerde installeur ontvangt onze eisen en biedt voor de locatie een offerte op maat aan. Als deze akkoord is, kan de installateur beginnen. Tijdens dit proces begeleiden wij de installateur en zorgen we er samen voor dat de zonnestroominstallatie voldoet aan alle actuele verzekeringsvoorwaarden.

Stap 4 – Zonneschool!

We maken een eindrapport voor de school. Hiervoor doen we een opleveringskeuring en regelen wij de administratieve afhandeling. Ook hiermee ontzorgen wij het schoolbestuur! Het eindrapport bevat een overzichtelijk dossier met alle info voor de gloednieuwe Zonneschool!