Kinderen Piet Bakkerschool Sneek leren via het scherm over hoe hun zonnestroom werkt

Sinds deze zomer is de Piet Bakkerschool in Sneek extra blij met de zon. In juli werden zij namelijk een Zonneschool. Ze kregen maar liefst 200 zonnepanelen op het dak. Die wekken 74.000 Wattpiek aan stroom op. En dat is genoeg om de hele school draaiende te houden (qua energie dan hè)!

Het schoolbestuur is tevreden over de samenwerking. Zonnescholen heeft hun veel werk uit handen genomen en er is door onze aanpak aanzienlijk bespaard op de investering. Tenten Solar leverde de zonnepanelen en installeerde de panelen ook op het dak. Ze gingen hierbij uiteraard veilig te werk. Om de kinderen te laten zien hoe dat allemaal ging, heeft de Piet Bakkerschool zelfs een prachtige video gemaakt van de installatie. Bekijk de video hieronder.

Nu de zonnepanelen op het dak liggen, wekken ze natuurlijk zonnestroom op. In de school heeft Envitron een scherm geplaatst waarop de kinderen kunnen zien hoeveel stroom de zonnepanelen opwekken. Ook leren ze van het scherm over hoe zonnestroom werkt. “We horen enthousiaste verhalen dat kinderen steeds op het scherm willen kijken”, aldus de Piet Bakkerschool.

Een geslaagd Zonnescholen-project dus!