Hoera, al 25 Zonnescholen!

Hoera, Nederland telt al 25 Zonnescholen! De kaart kleurt steeds geler, en daar zijn we trots op. Ook sluiten steeds meer schoolbesturen zich aan bij het Zonnescholen-project, welkom!

Planning en uitvoering
Ondertussen gaat de voorbereiding door. Elke Zonneschool gaat van intake, naar voorbereiding en uitvoering, en krijgt daarna nazorg. In dat traject wordt de school meerdere keren bezocht. Eerst schouwt Royal HaskoningDHV de school om de specificaties van het schoolgebouw helder te hebben. Hoeveel panelen passen er op het dak en hoeveel zijn nodig om het energieverbruik te dekken? Is een aanvullend dakonderzoek nodig en wat kan de meterkast aan? Dan komt Tenten Solar langs om het dak te bekijken en een projectplan met legplan voor de zonnepanelen te maken. Ook wordt er een veiligheidsplan gemaakt, waarin precies staat waar de vrachtwagen parkeert en waar de materialen op het schoolplein worden neergezet.

Oplevering
Op de dag dat de monteurs klaar zijn met de installatie van de zonnepanelen wordt aan de school een werkende zonnestroominstallatie opgeleverd. Er wordt dan om een handtekening gevraagd, zet deze gerust. Vanaf dat moment is de school eigenaar van de zonnepanelen en profiteert de school van de opbrengst.

Binnen een aantal weken na de installatie komen Royal HaskoningDHV en Tenten Solar een opleveringskeuring doen. Als er openstaande punten zijn, zoals een kabel die netjes vastgemaakt moet worden of een dakpan die vervangen moet worden, dan wordt dit hersteld. Nadat deze punten zijn opgelost keurt Royal Haskoning de oplevering goed en volgt er een opleveringsrapport.

Garantie en onderhoud
Zonnescholen krijgen een zonnestroominstallatie met 15 jaar onderhoud en prestatiegarantie. Tenten Solar is hiervoor verantwoordelijk. De zonnepanelen worden online gemonitord en Tenten Solar krijgt een melding als een paneel niet werkt. Ook wordt op jaarbasis bekeken of de opbrengst van de panelen is zoals verwacht. Indien dit niet het geval is compenseert Tenten Solar de school. De verwachte opbrengst is vastgelegd in het projectplan.

BTW dossier
Zonnescholen verzorgt voor alle schoolbesturen de btw-aangiften. We schrijven regelmatig een voortgangsbericht over het BTW dossier. Ondertussen zijn er veel kwartaalaangiften gedaan en tekenen we beroep aan bij de rechtbank. Lees hier meer.

Waarom doen we dit?
Door deel te nemen aan het Zonnescholen-project krijgen de scholen niet alleen een zonnestroominstallatie die goed werkt, maar worden ook alle zaken daaromheen netjes en soepel geregeld worden. Denk dan aan vergunningen en afspraken met de verzekeraar, maar ook aan openingsevenementen en communicatie. Daarnaast is het bij scholen nóg belangrijker dan bij andere locaties dat er veilig en zorgvuldig gewerkt wordt.

Heb je vragen of tips? Neem dan gerust contact met ons op!