De warmste maand mei ooit

Deze maand mei gaat nu al de geschiedenisboeken in als de warmste maand mei sinds we de temperatuur zijn gaan meten. Dat is geweldig nieuws voor alle Zonnescholen die met een zonnedak nu volle energieopbrengsten pakken. Terwijl de kinderen buiten op het plein met water spelen, draait het dak overuren en van zonsopgang tot zonsondergang tikt de energiemeter terug!

Toch is er ook een keerzijde. Waarom is deze maand mei zo warm? Toeval of is het onderdeel van een tendens waarin het klimaat verandert en de temperaturen steeds hoger liggen. Het enorme noodweer in Zuid-Limburg begin van de week en in midden Nederland afgelopen weekend is daar ook een uiting van: klimaatverandering begint niet meer te ontkennen te worden…

En dus is het goed dat er steeds meer mensen besluiten om hun energiebehoefte op te gaan wekken zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen die zo’n enorme impact hebben op het klimaat. En hoewel het lijkt alsof die paar panelen die jij zelf op je dak kan leggen weinig bijdragen ben je daarmee onderdeel van een grotere beweging. Onder andere van de Zonnescholen-beweging: binnen een paar weken tikken we de 50 Zonnescholen aan en in het tweede helft van het jaar verdubbelt dat nog eens. En daar houdt het niet bij op. Verschillende gemeenten hebben ons benadert om alle scholen met een geschikt dak in hun gemeenten, ook te gaan voorzien van bijstand bij de aanleg van een Zonnedak. De energietransitie is in beweging en samen zullen we er alles aan doen om het tij te keren!

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.