Via Zonnescholen de goedkoopste zonnepanelen

Zijn zonnepanelen duur? We merken dat er veel schoolbesturen zijn die denken dat ze met tonnen over de brug moeten komen om de daken van hun scholen te voorzien van zonnepanelen. Gelukkig zien we dat de prijs van zonnepanelen jaar na jaar aan het dalen is. Kostte een zonnestroominstallatie in 2008 nog €4,60 per Wattpiek, tegenwoordig ligt de gemiddelde prijs van zonnepanelen volgens Milieu Centraal op ca €1,63 per Wattpiek. En, geloof het of niet, de prijs die Zonnescholen door gezamenlijke inkoop en schaalvoordeel kan bieden ligt daar nog eens 35% onder.

Scherpe prijs door gezamenlijke inkoop

De prijs van zonnepanelen is doorgaans niet de belangrijkste reden voor schoolbesturen om te kiezen voor Zonnescholen. Desalniettemin is het goed om te weten dat Tenten Solar zonnepanelen voor gemiddeld €1,10 per Wattpiek kan aanbieden door de gezamenlijke inkoop en het behaalde schaalvoordeel. De keuze voor Zonnescholen is dus niet alleen ontzorging van A tot Z, maar ook een zeer scherpe prijs. Daarnaast werkt Tenten Solar steeds met de nieuwste techniek. Dus als er efficiëntere panelen beschikbaar zijn, stappen we hierop over. Afgelopen jaar zijn de panelen voor de Zonnescholen al van 270Wp naar 280Wp gegaan. Dat is vooral interessant als de ruimte op het dak beperkt is: met hetzelfde aantal zonnepanelen kan er meer stroom opgewekt worden!

De kosten van ontzorging terugverdiend:

Natuurlijk is de begeleiding door Zonnescholen niet gratis. We ontzorgen de schoolbesturen op alle punten, zoals dakinspecties, veiligheid, subsidies, vergunningen, opleveringskeuring, communicatie, btw-teruggaaf en natuurlijk een educatief pakket. Een simpele rekensom toont aan dat bij een zonnestroominstallatie van ruim 5200 wattpiek al deze kosten terugverdiend zijn! Dat staat gelijk aan ca. 20 panelen. Een gemiddelde Zonneschool legt 87 zonnepanelen op dak, en bespaart door deelname dus aanzienlijk.

De rekensom

Bij de installatie van 60 zonnepanelen van 280 wattpiek is de besparing vergeleken met de gemiddelde kostprijs van zonnepanelen al dik €6250,-. Bij de installatie van 100 panelen loopt de besparing op naar €12500,-. Daarbij zit er op de panelen via Zonnescholen 15 jaar gegarandeerde opbrengst en onderhoud, en worden geleverd en gemonteerd door een zeer betrouwbare leverancier met jaren ervaring en voorzien van alle keurmerken.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.