Vragen? Bel Vera! +31(0)6 40080306

Over Zonnescholen

Het Zonnescholen-project is opgezet door Onderwijsbureau Meppel samen met een aantal van haar schoolbesturen. Zij wilden weten of de aanschaf van zonnepanelen voor hun scholen zinvol zou zijn. In 2014 leidde een enquête onder alle aangesloten schoolbesturen tot de vraag een haalbaarheidsstudie uit voeren bij meer dan 250 scholen. Deze studie is uitgevoerd door Hotze Hofstra. De uitkomst was dat uiteindelijk elf schoolbesturen en 115 scholen een gezamenlijk project wilden starten. Uiteindelijk is door 89 scholen besloten tot aanschaf over te gaan. In samenwerking met ingenieursbureau Royal HaskoningDHV is een Europese aanbesteding georganiseerd. Dit heeft geleid tot de selectie van de leverancier van de zonnepanelen Tenten Solar. Deze partij leverde de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Zonnescholen nu

Op dit moment doen al bijna 100 scholen mee, van Dokkum tot Amsterdam. Daarmee is Zonnescholen het grootste zonne-energieproject in het onderwijs in Nederland. Het doel is de schoolbestuurders en de scholen gedurende het gehele traject volledig te ontzorgen, waarbij de belangen van de scholen continu vooropgesteld worden. Dat betekent zo min mogelijk gedoe, veilig werken, de beste kwaliteit voor een scherpe prijs, 15 jaar garantie en onderhoud en natuurlijk verloopt alles volgens de regels. Nu is dit bijzondere pakket ook beschikbaar voor andere scholen in Nederland! Alle andere scholen, voor basisonderwijs en voortgezetonderwijs, kunnen nu deelnemen en profiteren van de opgedane kennis, en van de voordelen van deze samenwerking op grote schaal.

Zonnescholen in Haren

De gemeente Haren wil basisscholen helpen verduurzamen en om daar vorm aan te geven is elke basisschool een traject bij Zonnescholen aangeboden. De gemeente draagt de kosten voor stap 1 en 2 van Zonnescholen: van energiequickscan en dakcheck tot inmeten en offerte. Daarna kan de school ervoor kiezen om de offerte van Tenten Solar in uitvoer te laten brengen. Ook daarbij helpt de gemeente Haren door 50-75% van de projectkosten te dragen. Een deal waar je u tegen zegt! En zo kleurt Haren straks ook geel met Zonnescholen!

Zonnescholen straks

Vanaf het begin af aan is Zonnescholen als partner betrokken geweest bij de Schooldakrevolutie: een stichting die zich hard maakt voor een landelijk leenstelsel om in 2023 alle 6000 scholen die nog geen zonnepanelen hebben alsnog van zonnepanelen te kunnen voorzien. De scholen, met name in het Noorden van het land, die zich bij Schooldakrevolutie melden, zullen door Zonnescholen begeleid gaan worden om zo de verschillende stappen te doorlopen en volledig ontzorgd te worden, inclusief de mogelijkheid om financiering te regelen via het leenfonds van Schooldakrevolutie.

De Zonnescholen Partners

Het projectteam van Zonnescholen bestaat in de kern uit drie partijen: Team Hotze voor het over-all projectmanagement en de communicatie, Royal HaskoningDHV voor het technisch advies en de bouwbegeleiding en Tenten Solar voor de levering en installatie van de zonnepanelen en het onderhoud en de garantie ervan.

Team HOTZE
Royal HaskoningDHV
Tenten Solar
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com