Vragen? Bel Vera! +31(0)6 40080306

Over Zonnescholen

Het grootste zonne-energieproject in het onderwijs

Zonnescholen heeft ruim 100 deelnemers, van Dokkum tot Amsterdam. Daarmee is Zonnescholen het grootste zonne-energieproject in het onderwijs in Nederland. De belangen van de scholen staan voorop, en schoolbestuurders worden volledig ontzorgd. Gaandeweg zijn we alle bijzondere situatie tegengekomen en nu heeft Team HOTZE het proces perfect in de vingers. Alle scholen, voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs, kunnen nu deelnemen en profiteren van de opgedane kennis, en van de voordelen van deze samenwerking op grote schaal.

Wat mij drijft is dat scholen écht geholpen worden.
Hotze Hofstra, projectleider

Schooldakrevolutie 

Zonnescholen is partner van Stichting Schooldakrevolutie, een maatschappelijke organisatie met een grote ambitie: alle geschikte schooldaken in Nederland helpen aan een zonnedak. Schooldakrevolutie zet met de Rijksoverheid en de BNG Bank een fonds op van 100 miljoen euro, waaruit scholen een lening kunnen afsluiten tegen lage rente. De school kan dan direct beginnen met energie besparen en lost de lening af met een deel van de opbrengsten.

Zonnescholen: samenwerking

Voor het Zonnescholen-project werken Team HOTZE, Onderwijsbureau Meppel, Royal HaskoningDHV en Buikema Belastingen samen om alle onderdelen van het project zo goed mogelijk te realiseren. Voor de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen werken we samen met Tenten Solar BV uit Lichtenvoorde.

TEAM HOTZE

Hotze Hofstra

Hotze Hofstra

Projectleider

Vera van den Bemt

Vera van den Bemt

Junior-projectleider

Musetta Blaauw

Musetta Blaauw

Socials & Campaign

Wolter Buikema

Wolter Buikema

Belastingen

TENTEN SOLAR

Bram Reukers

Bram Reukers

Commercieel manager

Kasper van Driel

Kasper van Driel

Projectleider uitvoering

ROYAL HASKONINGDHV

Bart Steman

Bart Steman

Techniek & Advies

Jantine Zwinkels

Jantine Zwinkels

Projectleider techniek

Ontstaan

Het Zonnescholen-project is opgezet in samenwerking met Onderwijsbureau Meppel. Bij hen aangesloten schoolbesturen wilden weten of de aanschaf van zonnepanelen voor hun scholen zinvol zou zijn. Na een haalbaarheidsstudie door Team HOTZE hebben elf schoolbesturen en 115 scholen gezamenlijk het project gestart, en 89 scholen besloten tot aanschaf over te gaan. In deze fase is ingenieursbureau Royal HaskoningDHV aangetrokken voor de Europese aanbesteding en de technische begeleiding. Dit heeft geleid tot de selectie van onze leverancier van de zonnepanelen: Tenten Solar. Met Tenten hebben we afspraken gemaakt om voor deelnemende scholen de beste zonnestroominstallatie voor de beste prijs en tegen volledige garantie te leveren. Sinds 2017 staat Zonnescholen open voor deelname van ieder schoolbestuur in Nederland.

Zonnescholen ® is een geregistreerd handelsmerk van HOTZE | ruimte voor duurzame ontwikkeling