Vragen? Bel Vera! +31(0)6 40080306

Over Zonnescholen

Het grootste zonne-energieproject in het onderwijs

Zonnescholen heeft meer dan 120 deelnemers, van Dokkum tot Amsterdam. Daarmee is Zonnescholen het grootste zonne-energieproject in het onderwijs in Nederland. De belangen van de scholen staan voorop, en schoolbestuurders worden volledig ontzorgd. Alle scholen, voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs, kunnen deelnemen en profiteren van de opgedane kennis, en van de voordelen van deze samenwerking op grote schaal.

 

Wat mij drijft is dat scholen écht geholpen worden.
Hotze Hofstra, projectleider

Schooldakrevolutie & Scholen Energiebespaarlening

Zonnescholen is partner van Stichting Schooldakrevolutie, een maatschappelijke organisatie met een grote ambitie: alle geschikte schooldaken in Nederland helpen aan een zonnedak. Er kan gebruik gemaakt worden van de Scholen Energiebespaarlening. Scholen kunnen een lening kunnen afsluiten tegen lage rente, direct beginnen met energie besparen en de lening aflossen met een deel van de opbrengsten. Lees hier meer.

Samenwerking

Voor het Zonnescholen-project werken Team HOTZE, Onderwijsbureau Meppel, Royal HaskoningDHV en Buikema Belastingen samen om alle onderdelen van het project zo goed mogelijk te realiseren. Voor de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen werken we samen met Tenten Solar BV uit Lichtenvoorde.

Even voorstellen

Hotze Hofstra
Hotze Hofstra

Directeur

Vera van den Bemt
Vera van den Bemt

Projectleider

Musetta Blaauw
Musetta Blaauw

Socials & Campaign

Grytsje Kunst
Grytsje Kunst

Projectleider

Jolanda Venema
Jolanda Venema

Acquisitie & Aanbesteding

Wolter Buikema
Wolter Buikema

Belastingen

Bart Steman
Bart Steman

Sustainability Consultant Royal HaskoningDHV

Jantine Zwinkels
Jantine Zwinkels

Projectleider techniek Royal HaskoningDHV

Kasper van Driel
Kasper van Driel

Bedrijfsleider Tenten Solar

Bram Reukers
Bram Reukers

Commercieel manager Tenten Solar

Ontstaan

Het Zonnescholen-project is opgezet in samenwerking met Onderwijsbureau Meppel. Bij hen aangesloten schoolbesturen wilden weten of de aanschaf van zonnepanelen voor hun scholen zinvol zou zijn. Na een haalbaarheidsstudie door Team HOTZE hebben elf schoolbesturen en 115 scholen gezamenlijk het project gestart, en 89 scholen besloten tot aanschaf over te gaan. In deze fase is ingenieursbureau Royal HaskoningDHV aangetrokken voor de Europese aanbesteding en de technische begeleiding. Dit heeft geleid tot de selectie van onze leverancier van de zonnepanelen: Tenten Solar. Met Tenten hebben we afspraken gemaakt om voor deelnemende scholen de beste zonnestroominstallatie voor de beste prijs en tegen volledige garantie te leveren. Sinds 2017 staat Zonnescholen open voor deelname van ieder schoolbestuur in Nederland.

Zonnescholen ® is een geregistreerd handelsmerk van HOTZE | ruimte voor duurzame ontwikkeling